Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Det här visste du garanterat inte om midsommar!

midsommar

Nu är det återigen dags att fira midsommar, men innan du festar loss kan det väl vara på sin plats att plugga in lite intressanta fakta om högtiden. Kanske kan du diskutera med bordsgrannen och jämföra hur mycket ni redan kände till?

 

1.

Midsommar startade faktiskt som en kommersiell högtid initierad av marknadsföringsgeniet O.P. Andersson, som ville ha en dag då man bara fick dricka hans spritdryck. (O.P. Andersson fick sedan hybris och försökte också instifta Inga byxor-dagen, en dag då man inte fick ha några byxor på sig. Den fick dock aldrig fäste.)

 

2.

Till midsommarafton 2013 fastslog Riksdagen att det får vara slutskämtat om att midsommarstången är en stor penis. ”Det är helt enkelt inte roligt längre.”

 

3.

Klockan 13:49 varje midsommar kraschar Google på grund av för många sökningar på frasen ”snapsvisa som inte är Helan går”.

 

4.

Midsommarblot är en fornnordisk föregångare till midsommar, då man bland annat offrade djur till gudarna, och är något som vi tror att Martin ”E-Type” Eriksson har hittat på.

 

5.

Midsommarafton 1995 bytte delstaten Michigan namn på arenan ”Pontiac Silverdome” till ”Pontiac Silverduume” för att hedra Arne Hegerfors och hans innovativa uttal i tv-sändningen under fotbolls-VM 94.

 

6.

I genomsnitt dricker varje svensk 300 miljoner liter alkohol under midsommarafton. (Kan det verkligen stämma? Kom ihåg att faktakolla en extra gång.)

 

7.

Själva ordet midsommarafton kommer av grekiskans ”midos” som betyder ”det börjar spöregna så fort man har dukat färdigt utomhus”.

 

8.

I genomsnitt regnar det 300 miljoner millimeter under midsommarafton. (Kan det verkligen stämma? Kom ihåg att faktakolla en extra gång.)

 

9.

Genom hela historien har det aldrig varit någon som på ett korrekt sätt kunnat beskriva regelverket kring kubbspel.

 

10.

Kubb är ett spel med långa anor och uppfanns redan på stenåldern då en stenåldersman slog en annan stenåldersman i huvudet med en träpåk och skrek ”jag vann”.

 

11.

Om man plockar sju sorters blommor och lägger under huvudkudden på natten är det en god idé att inte välja brännässlor som en av dem eller någon man är svårt allergisk mot-HERREGUD VAD DET BRÄNNER I MITT ANSIKTE!!!

 

12.

Den man drömmer om på midsommarnatten är förmodligen en person som man har rätt mycket i tankarna men om man skulle råka drömma om Lasse Kronér kanske det beror på att man har sett honom på tv eller så eller kanske att någon pratade om honom så det behöver inte betyda att jag är kär i Lasse Kronér men lägg av då sluta tjata om Lasse Kronér!

 

13.

Midsommar är inget man blir, det är något man föds till.

 

14.

Visste du att midsommar också finns på Snapchat? In och följ!

 

15.

En internationell undersökning från 2015 visar att det inte är någon i något annat land som tycker att vi svenskar är ”lite galna” eller ”tokiga” som dansar runt en stång på midsommarafton. ”Ingen bryr sig”, enligt studien.

 

16.

Nya vetenskapliga rön kring grodor visar att de inte alls är speciellt lustiga att se.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Johan Hurtigs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Hanna Elfast
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Jannike Ebbing
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Fridsell
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Mode
  Imane Asry
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Sara Che