Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Jag vinner Pokemon Go genom att aldrig börja spela

pokemon-go

”Om ett träd faller i skogen men ingen är där med sin Pokemon-app, finns det då någon som helst mening med något i livet?”

 

Jag brukade vara först med grejer.

Så är det inte längre tyvärr.

Nu vet jag inte om jag är sen på bollen, eller om jag ens är med och spelar.

* * *

För sex dagar sedan messar min popkulturbesatta kompis Jonas en bild. Den föreställer en liten Pokemongubbe – på Medborgarplatsens tunnelbanestation.

”Det är Pokemon Go, jag fick skaffa australiensiskt ituneskonto för att kunna spela det för det har inte släppts i Sverige än.”

Jag blir sugen på att prova själv men hinner inte ta tag i det.

Dagen efter ser jag hur de mer tech- och dataspelsintresserade early adoptersarna i min Twitterfeed refererar till Pokemon Go. Hur kul det är och hur de har längtat och, givetvis, att det inte kommit till svenska appstore än. Det är ett enda sammelsurium av till synes friska människor som lägger upp bilder med obskyra figurer de fångat, varvat med andra som slår knut på sig själva i att avfärda och skämta om sagda människor.

Cogito Pokemon ergo sum: jag spelar, alltså finns jag.

Om ett träd faller i skogen men ingen är där med sin Pokemon-app, finns det då någon som helst mening med något i livet?

I söndags släpptes till slut spelet på den svenska marknaden och spreds lika snabbt som en debattartikel om Penny Schulman, siffrorna stack iväg som gällde de en Fermenta-aktie. Det är Bingolotto. Folkligt, festligt, fullsatt!

* * *

Aktiekursen för Nintendo, som ligger bakom spelet, gick upp över 30 % på två dagar när spelet släpptes i USA. När jag gick på Handelshögskolan cirkulerade det ett skämt: ”När svärmor ringer och vill köpa, då är bubblan på väg att spricka.” Tisdag morgon får jag ett sms från min mamma: ”Vad är det här Pokemon Go? Det verkar ju spännande!”

Därmed får vi väl dödförklara fenomenet Pokemon Go.

Och jag hann aldrig testa.

 

* * *

Läs mer krönikor!

HAR DU DRABBATS AV SEMESTERHETS?

RONALDO GÖR MIG TILL EN HEMSK PERSON

 

Följ mig!

INSTA: @johanhurtig

TWITTER: @denjohanhurtig

SNAP: @denjohanhurtig

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Johan Hurtigs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Mode
  Paulina Forsberg
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Imane Asry
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson